Oksekød

Vores Galloway bliver født hjemme ved gården, herefter kommer de ud sammen med deres mødre for at afgræsse naturarealer i det midtjyske højland. Her kan de rigtig boltre sig mæske sig med græs, lyng og urter fra de smukke arealer, hvilket er baggrunden for den gode smag og høje kvalitet.


Galloway går ude året rundt. Racen er hårdfør, fordi den har dobbelt hårlag, der beskytter mod kulde og regn, og om sommeren mod insekter. De er robuste, er nøjsomme og kan lave kvalitetskød på arealer, hvor andre racer ikke kan leve.


Gallowayracen indlejrer fedt i muskulaturen i ganske små fedtlommer. Det gør det lettere at bevare kødets saftighed under tilberedningen. De fleste smagsstoffer sidder i fedtet, de bliver på den måde indlejret i kødet. I England, Skotland og Tyskland regnes Galloway for noget af det ypperste indenfor oksekød.


Kødet krogmodner i optil 21 dage hos slagteren i tempererede kølerum. Kødet har et lavt fedt- og kolesterolindhold.


Vores kvæg slagtes i følgende størrelser:


1/1 ca. 200 - 250 kg

1/2 ca. 100 - 125 kg

1/4 ca. 50 - 62 kg (Normal køb)

1/8 ca. 25 - 31 kg


Prisen er kr. 65,00 pr. kg. på krogen hos slagteren.