Gedekød

Vores geder er af racen Boer, som er en race som bruges udelukkende for kødets skyld. Gederne har vi hjemme på ejendommen hele året, her går de på græsmarker samt skov.

Gederne går ude 11 måneder om året, den ene måned de er inde, er for at læmme.

Vi slagter vores kid når de er mellem 8 - 12 måneder gamle, inden de kommer i brunst, for at undgå at kødet får en bismag. Gedekød ikke har den såkaldte uldsmag. Grunden hertil er, at geder produceret ikke lanolin. Det en skrøne, at ged smager af uld, for det kan simpelthen ikke lade sig gøre!

 

Vores geder slagtes i følgende størrelser:

 

1/1 ca. 22 - 25 kg

1/2 ca. 11 - 12,5 kg

 

Parteret kr. 95,00 pr. kg.

Vidste du....


Stegt gedekød er fedtfattigere end stegt kyllingekød uden skind.


Gedekød har nogle unikke ernæringsmæssige egenskaber. Det er meget jernholdigt, desuden indeholder det helt ned til 5 mg. kolesterol pr. 100 gr. kød, mens okse, lam og svin typiske ligger på hhv. 44 mg, 52 mg og 66 mg.


Kød fra gedekid er saftigt og finfibret kød, der kan sammenlignes med kalvekød og vildt.